Studiebureau NIMLOTH

Energieprestatiecertificaten
 
 
 
 MEER INFORMATIE:
 
 EPC - EPB
 
 Studiebureau Nimloth
 Jan Notredame
 
 Hauthem 36
 3320 Hoegaarden
 
 Schoonaerde 119
 3290 Diest
 
 tel.: 0487/444995
 info@nimloth.be                  
 
 
  
 
Sinds 1 november 2008 is het EnergiePrestatieCertificaat (EPC) verplicht bij de verkoop van huizen, appartementen, ....
Sinds 1 januari 2009 geldt de verplichting ook voor alle huurwoningen. Als u een woning wenst te verkopen of verhuren, dan stelt u een erkende energiedeskundige type A aan die het EPC zal opmaken.  Studiebureau Nimloth beschikt over de nodige erkenning bij het Vlaams Energieagentschap om een EPC op te stellen voor alle woningen.
 
 
Onze prijs:
 
Studiebureau Nimloth berekent een juiste en eerlijke kostprijs. Het aantal erkende energiedeskundigen in Vlaanderen is gestegen van een hondertal in december 2008 tot bijna 2000 in mei 2009. Daardoor zijn de prijzen in Vlaanderen gezakt van gemiddeld 350 € tot 230 €. Wij volgen de markt en zorgen er voor dat we steeds bij de goedkopere energiedeskundigen in Vlaanderen zijn zonder aan kwaliteit te moeten inboeten.

Gemiddeld bedraagt de prijs voor het opstellen van een energieprestatiecertificaat bij ons nu 190 €. De prijs is sterk afhankelijk van woning tot woning en van de beschikbare informatie. Voor zeer bescheiden woningen of studio's kan 160 € een correcte prijs zijn, voor zeer grote woningen kan dit oplopen tot 350 € en meer.

De aanwezigheid van waarheidsgetrouwe grondplannen met juiste en volledige afmetingen en/of geldige facturen of technische informatie over gebruikte materialen, aanwezige isolatie en verwarmingsinstallatie geeft aanleiding tot kortingen.

Voor woningen gelegen in de regio Leuven, Tienen, Aarschot, Diest, Zoutleeuw, Landen en Sint-Truiden worden geen verplaatsingskosten aangerekend. Voor woningen in andere regio's wordt een kost van 0,5 €/km aangerekend vanaf de 20ste kilometer.

Als meerdere identieke woningen of appartementen een energieprestatiecertificaat nodig hebben dan worden kortingen van 15% voor de tweede woning tot 30% vanaf de vierde woning toegekend.
 

Volgende tabel geeft een idee van onze prijzen. Alle prijzen zijn inclusief BTW.

 
 
Eengezinswoningen 
Aantal woonlagen
(inclusief gelijkvloers)
Gesloten bebouwing 
Halfopen bebouwing 
Open bebouwing 
met plan 
zonder plan
met plan 
zonder plan 
met plan 
zonder plan 
145
175
150 
180
155
180
155
185
160
190
165
195
165
195
165
200
175
210
Appartementen 
met plan 
zonder plan 
125
145
Studio's
met plan 
zonder plan 
120
140
 
 

Enkel de bewoonde woonlagen worden in rekening genomen: onverwarmde kelders en niet ingerichte zolders worden niet meegeteld.

De plannen moeten waarheidsgetrouw en nauwkeurig zijn en de juiste maten bevatten. Een kopie moet worden meegegeven.

De opgegeven prijzen gelden voor gemiddelde eensgezinswoningen: maximaal 1 badkamer, maximaal 1 keuken, maximaal 1 centrale verwarmingsketel. Voor grotere woningen maken wij graag een goede prijs op aanvraag. Een groot aantal dakkapellen, aanbouwen of gebogen (cirkelvormige) muren en torens zorgen voor een meerprijs.
 
 

Prijsindicaties dateren van januari 2011, ze zijn louter indicatief en kunnen wijzigen zonder voorafgaandelijk bericht.

Geen verplaatsingskosten voor de gemeenten: Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Bertem, Bierbeek, Boutersem, Diest, Geetbets, Gingelom, Glabbeek, Haacht, Halen, Heers, Herent, Herk-de-Stad, Hoegaarden, Holsbeek, Huldenberg, Keerbergen, Kortenaken, Landen, Leuven, Linter, Lubbeek, Lummen, Nieuwerkerken, Oud-Heverlee, Rotselaar, Sint-Truiden, Scherpenheuvel-Zichem, Tessenderlo, Tielt-Winge, Tienen, Tremelo, Zoutleeuw